Hypnose stress

Hypnose stress, overbelastet? - Stress oplever mange mennesker i korte perioder, men der er også nogle, der oplever stress over en længere periode. Stress er ikke kun noget det rammer andre mennesker. Det kan sagtens ske for dig. Men hvad er det der sker i vores krop?

Hvad er stress?

Vi skal egentlig helt tilbage til vores grundlæggende overlevelsesmekanismer. Når vi som menneske står overfor en potentiel fare eller når vi er meget pressede, så danner vores krop stresshormoner som adrenalin, noradrenalin. Det er akutstresshormoner samt korttidsstresshormoner. Kortisol giver os som mennesker ressourcer til at klare de stigende krav til vores fysiske og psykiske krop. Derved tilpasser vi os som menneske og klarer de stigende krav til kroppen udadtil. Men i virkeligheden nedbryder vi kroppen og en for lang belastning vil medføre stress og det vil resultere i stærke negative reaktioner i krop og sind samt skader på sigt. Vi tåler ikke at være i stress- og alarmtilstand over længere perioder.

Derfor skal der efter en periode med stress/høj aktivitet være en pause således at kroppen restituere sig. Når faren er drevet over eller den travle periode er ovre skal kroppen genopbygge sig selv. Men det sker ikke såfremt kroppen er blevet overbelastet i en for lang periode.

De 4 stressfaser er akut- og kortidsstress, Langtidsstress der umiddelbart kan klares, begyndende udmattelse og til sidst udbrændthed.

Kroppen er er genial – og er i stand til at danne stressreducerende hormoner som serotonin og melatonin. Der er henholdsvis er lykkehormon og søvnhormon. Dog skal der metal afslapning, søvn, hvile og ro til således, at får ro til at reparere og heles.

Hypnose mod stress er et effektivt værktøj i arbejdet med stress, da terapien giver krop og hjerne den ro som er afgørende for at stressniveauet mindskes.

Hos Concreto og Mie Nyborg Bendsen får du på en rolig og nænsom måde den nødvendige støtte og hjælp til at genvinde ro, styrke og finde dig selv igen.

Kontakt Mie på Tlf.: 3030 2150 eller på mie@concreto.dk

homebars